Zelfvertrouwen met vrouwen

door Victor Verlon ·

Als je weinig zelfvertrouwen hebt, is het aanspreken en versieren van vrouwen moeilijk. Daarom is het zaak dat je zo snel mogelijk je onzekerheid overwint.

Hoe?

Vergroot je zelfvertrouwen door het verbeteren van je zelfbeeld

In de eerste les van de cursus vrouwen versieren geef ik aan dat je zelfbeeld een belangrijke rol speelt in het succes met vrouwen. Zelfbeeld bepaalt namelijk ook de mate van zelfvertrouwen.

Een onzekere man ziet zichzelf niet in een positief licht. Als je zijn zelfbeeld onder de loep neemt en het onder woorden brengt, dan krijg je bijvoorbeeld dit soort uitspraken:

  • “Ik ben onhandig met vrouwen.”
  • “Ik heb vrouwen niets te bieden.”
  • “Ik ben onaantrekkelijk voor vrouwen.”
  • “Ik kan niet flirten.”

Gevolg: hij heeft geen succes met vrouwen.

Want hoe negatiever je zelfbeeld, hoe minder zelfvertrouwen je hebt. Vervolgens straal je deze onzekerheid uit en gedraag je je als een onzekere man. Logisch dat je dan moeilijk vrouwen kunt verleiden!

Maar andersom werkt het ook op deze manier. Hoe positiever je zelfbeeld, hoe meer zelfvertrouwen. Je zult een zelfverzekerde uitstraling hebben en je ernaar gedragen.

Resultaat: zelfvertrouwen!

Het verschil tussen zien en zijn

De meeste mensen realiseren zich niet dat ze slechts een beeld hebben van zichzelf, en dat ze zich daarmee identificeren: “Ik zie mezelf als onzeker, dus ik ben onzeker.”

Maar je zelfbeeld is per definitie niet reëel, het is slechts een verbeelding waarin je bent gaan geloven. Zodra je weet dat er een verschil is tussen zien en zijn, kan je daadwerkelijk je zelfbeeld veranderen. Dit vormt de basis van meer zelfvertrouwen en een succesvol liefdesleven…

“Ik ben onhanding met vrouwen”, is dat echt waar?

Stel, je bent ervan overtuigd dat je onhandig bent met vrouwen (en ze dus moeilijk kan versieren), dan is het logisch dat je je houterig en stuntelig gedraagt als je een leuke vrouw ontmoet.

Het is de kunst om jezelf aan het twijfelen te brengen over je zelfbeeld. In het geval van het ik-ben-onhandig-zelfbeeld, doe je dat als volgt:

Stel jezelf de vraag of je ALTIJD onhandig bent met ALLE vrouwen. Er zijn altijd wel een of meer momenten in je leven geweest waar je wèl handig was. Al is het maar een ervaring met je zus, collega of vriendschappelijke vriendin; allemaal prima. Denk goed terug aan dat moment; het kan het geloof in je negatieve zelfbeeld een deuk geven.
Stel jezelf geregeld de vraag hoe handig je bent met vrouwen. De vraagstelling is positief gericht en dat brengt je geloof in je negatieve zelfbeeld aan het wankelen. De vraag veronderstelt dat er al enige handigheid is. Dus niet òf je handig bent, maar HOE handig je bent. Zie de kracht van de veronderstelling: nooit meer afgewezen in de vierde les van mijn E-cursus.
Herinner jezelf vaak aan het feit dat zelfverbetering op liefdesgebied hoort bij de handige man. Vrouwen versieren en zelfverbetering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden…

Laat deze drie punten los op je negatieve zelfbeeld. Weg met “ik kan niet goed converseren”, “ik ben niet leuk”, “ik ben niet waardevol” en “ik kan niet versieren”. Laat vanaf vandaag je zelfvertrouwen groeien met de dag!

Plaats nu je reactie hieronder!

Vorige artikel:

Volgende artikel: